Ongelmahan näissä kaikissa erilaisissa tuotteissa on lähinnä ajan käyttö ja asiakkaan toiveet. Väärään palveluun varattu aika on aina inhottavaa, koska asiakas ei näin ollen saa haluamaansa palvelua. Ongelmaa ei myöskään helpota väärin markkinoidut tuotteet, alamme tietämättömyys, sekä uudet tuotteet, joita tulee koko ajan vauhdilla. Haluankin näin hiukan valaista asiakasta, jotta voimme palvella teitä paremmin.
Mikä on sitten ero geeli-, akryyli- ja rakennekynsillä sekä kesto- ja geelilakkauksella?
Haluan heti tässä alkuun selventää yhden tärkeän asian: Geelikynnet ja akryylikynnet ovat molemmat rakennekynsiä! Jos sinulla on näistä jommalla kummalla nimityksellä tehdyt kynnet, sinulla on rakennekynnet.
Geelikynnet
Nämä ovat rakennekynnet. Geelituotteilla tehtävät rakennekynnet. Geelillä voi tehdä lisää pituutta tai sitä voi laittaa vain oman kynnen päälle. Oman kynnen päälle tehtynä sitä yleensä sanotaan oman kynnen vahvistukseksi. Tämäkin on hiukan harhaanjohtava, koska geelistä ei imeydy mitään kynttä vahvistavaa ainetta, tai muitakaan aineita. Geeli tukee luonnonkynttä ja näin ollen se kestää iskuja paremmin.
Geeli on UV-valokovetteista akrylaattia ja se tarvitsee kuivuakseen UV tai Led-valon. Ilman tätä valoa, geeli ei kovetu/kuivu.
Akryylikynnet
Nämäkin ovat rakennekynnet, ne vain tehdään akryylista. Akryylista voi samalla tavalla tehdä oman kynnen vahvistusta tai lisätä pituutta. Akryyli on jauhe ja neste-akrylaatti, jolloin se on ilmakovetteinen. Kun akryylijauhe sekoittuu monomeerinesteen kanssa, alkaa kuivumisprosessi. Kynsi kuivuu noin kahdessa minuutissa ja kokonaisuudessaan vuorokaudessa. Kuivumisprosessin nopeuteen vaikuttaa myös lämpötila. Mitä lämpimämpi, sen nopeammin tuote kuivuu. Akryylikynsiä tehtäessä, tulee niistä yleensä akryylille ominainen tuoksu. Tuoksu tulee monomeerinesteestä, joka ei ole vaarallista.
Rakennekynnet |
Polygel tai Polyacrylgel
Tämä tuote on ikäänkuin geelin ja akryylin yhdistelmä. Tuote käyttäytyy samalla tavalla, kuin akryyli, mutta tarvitsee kovettuakseen UV tai Led-valon. Muuten tähän tuotteeseen pätevät samat asiat, kuin geeliin ja akryyliin. Nämäkin ovat rakennekynnet. Tämä on aika uusi tuote.
Geelilakka ja Kestolakka
Nämä ovat yksi ja sama asia. Geelilakka nimitys tulee siitä, että tuote tarvitsee sen UV tai Led-valon kuivuakseen. Muuten kyseinen lakka ei kuivu! Kestolakaksi tätä on varmasti alettu sanoa, koska tämä on kestävämpi lakkaus. Mullistava keksintö, jonka avulla kynsilakka pysyy 2-4 viikkoa kauniina.
Geelilakka on siis kestävämpi kynsien lakkaus, joka on heti kuiva. Geelilakkauksella ei ole tarkoitus pidentää kynttä tai muuten vahvistaa sitä. Tottakai kynsi kestää tämän avulla hiukan paremmin, mutta pääperiaatteena se on vain erittäin kestävä lakka!
Nykyään luonnonkynsille kestolakan alle voi laittaa uudenlaisen kevyt geelivahvistuksen. Tämä on yleensä asiakkaalle nimityksellä geelivahvike. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että asiakkaalle laitetaan geelikynnet. Ne ovat taas eri asia. Geelivahvike on materiaalia, jonka voi liottaa pois kynneltä. Itse rakennegeelikynsiä ei yleensä voi liottaa pois ja siksi tämä erittäin tärkeä ja iso ero.
Rakennekynsien päälle myös laitetaan nykyään todella usein kestolakka. Tämä on helppo tapa koristella kynsiä nopeasti ja monimuotoisesti.
Kestolakkaus |
Dipping systeemi on vanha tekniikka, mutta tekee taas paluuta kynsipuolelle. Dippaus-syteemillä kynsiin saa vahvuutta liima-akrylaatti tekniikalla. Kynteen levitetään liimaa, jonka jälkeen kynsi dipataan akryylijauhepurkkiin. Tämä toistetaan, kunnes saadaan haluttu lopputulos. Tämä prosessi on taas ilmakovetteinen systeemi, eikä tarvitse uv/led-valoa. Tällä menetelmällä ei voi pidentää kynttä.
Jos siis kuluttajana tiedät edes haluatko kynteen lisää pituutta vai ei, ja tuleeko niihin vahvistusta vai vain kestävämpi lakka, niin kynsimuotoilijasi osaa varata sinulle oikean ajan. Muista myös, että jos haluat ranskalaisen tai monimuotoisempia koristeluja, niin varataan näihin yleensä enemmän aikaa. Jos varaat ajan väärin, et välttämättä silloin saa haluamaasi palvelua.
Sinun ei myöskään kuluttajana tarvitse tietää millä näistä kaikista tekniikoista sinulle on rakennekynnet tehty. Kynsimuotoilijasi näkee sen kyllä, ja eri tekniikalla voi kyllä tehdä huoltoa toisen tekniikan päälle.
Ja vieläkin törmään seuraavaan: Pitääkö kynnen antaa hengittää? EI. Ei tarvitse. Annatko hiustesi välillä "hengittää" hiusväreistä? Et varmaankaan.
Yleensä hiukset ovat aika hyvä vertailukohde. Tukka on aika lailla samaa ainesta kuin kynnet, joten siitä voi hiukan miettiä.