torstai 12. joulukuuta 2019

Työssäoppimispaikan hakeminen

Meille on taas soiteltu ja kyselty työssäoppimispaikkaa. Olen näinä yli kymmenen vuoden aikana nähnyt jos jonkimoista hakijaa ja harjoittelijaa, eikä minulla ole enää kärsivällisyyttä ottaa ihan minkälaista vaan meille töihin.
Listaan siis alle miten voit parantaa omaa pääsemistäsi harjoittelupaikkaan:


  1. Esittele itsesi, missä opiskelet ja tärkein: MITÄ OPISKELET.
    On aina hieno hetki, kun hakija ei kerro mitä opiskelee hakiessaan paikkaa. Mekin olemme kaiken kattava kauneussalonki, joten mitä sais olla?! Ootko kampaaja, kosmetologi tai vaikka merkonomi! Meillä voi opiskella kaikenlaiset ammatit. Joten pliis, kerro mitä opiskelet. (Tämä on myös asiakkaiden ongelma, kun kysyvät vapaata aikaa, mutta eivät kerro mihin palveluun haluavat...)
  2. Hymyile puhelimessa ja ole reipas.
    Kuuntelen kuinka opiskelija esittelee itsensä ja opiskelupaikkansa ja ääni on kuin laiskan paska...paska. Ei mua hirveästi  kiinnosta ottaa opiskelijaa harjoitteluun, joka jo puhelimessa kuulostaa tuolta elämänhalunsa menettäneeltä laiskiaiselta. Miten hän tekee työnsä tai, että asiakkaat joutuvat myös kuuntelemaan tätä, jos opiskelija vastaa puhelimeen.

  3. Tule käymään paikan päällä.
    Jos vain mahdollista suosittelen aina käymään paikan päällä hakemassa sitä harjoittelu tai työpaikkaa. Työnantaja on silloin nähnyt sinut ja jos tulet reippaana paikan paäälle, on sinulla paremmat mahdollisuudet tulla valituksi.
  4. Hae ITSE omaa harjoittelupaikkaasi.
    Joskus meille soittaa opettaja tai harjoittelijan äiti, että saisko lapsensa paikan. Jooooooo, siis jos et itse pysty edes sitä omaa harjoittelupaikkaa hakemaan, niin mahdollisuutesi ovat olemattomat saada mitään paikkaa. Kyllä se kertoo harjoittelijasta aika paljon, jos jonkun toisen on tehtävä tämä puolestasi. Aikuiseksi pitää kasvaa joka tapauksessa jossain kohtaa ja nämä ovat hyviä asioita missä sitä kannattaa opetella ja lähteä rohkeasti hoitamaan omia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti