perjantai 10. huhtikuuta 2015

Hyville tekijöille on aina töitä

Tänään keskitynkin työn tekoon ja sen olemassaoloon. Mietitkö miksi jotkut pärjää ja toiset ei?
Tuossa eilen markkinointia tehdessäni mietin paljon epäonnistuneita yrittäjiä ja työttömiä työntekijöitä. Olen yrittäjyyteni ja työelämäni aikana nähnyt jos jonkinmoista työntekijää. Haluaisinkin nyt avautua muutamasta kohdasta, koska tuntuu että kaikki vain ruikuttavat työn puutteesta. Syy tähän yleensäkin on vain kotona möllöttäminen ja ruikuttaminen. Aina voit tehdä enemmän! Jos en minä, niin kukas sitten!
Seuraavilla ohjeilla pääset todella pitkälle!

1. Kukaan ei tule sinua kotoa hakemaan
Jos nyt lähdetään ihan tästä perusasiasta, joka pitäisi jo kaikille olla syöpynyt jonnekin aivolohkoon.
Sehän on ihan fakta, että kukaan ei sinua kotoa hae töihin. Jokaisen on otettava ihan itse vastuu tekemisistään. Hae joka päivä töitä ja verkostoidu hyvä ihminen! (Enkä nyt tarkoita sitä lähipubissa verkostoitumista.) Ja jos ei palkollisille ole töitä, perusta yritys.

2. Tee itsestäsi korvaamaton
Olemme ottaneet paljon harjottelijoita ja työttömiä salonkiimme, jotta heillä olisi mahdollisuus työllistyä. Jos miettii, että olen ollut yrittäjä nyt noin 7-vuotta ja meillä on siinä ajassa ollut keskimäärin kaksi harjoittelijaa vuodessa...se tekee noin 14 harjoittelijaa. Joskus on saattanut olla enemmänkin. Näistä harkkareista on ollut kaksi sellaisia, jotka olisin voinut ottaa töihin. Kaksi! Ja he myös olivat tai ovat edelleen meillä töissä. Tee siellä töissä jotain, siivoa, ole oma-aloitteinen, palvele asiakkaita tai harjoittele itsenäisesti jotain. Hyville tekijöille on siis töitä. Kun olet saanut töitä, et voi olettaa, että työpaikka on nyt sitten pysyvä. Jos et edistä työpaikkaa, jossa olet, sinulla ei kohta ole mitään mitä tehdä. Liian monet palkansaajat tuntuvat unohtaneen tämän tosiasian. Yritys ei pidä huolta työntekijöistä vaan työntekijät pitävät huolen yrityksestä! Ajattele siis työpaikkaasi niin kuin se olisi oma firmasi. Mieti siis myös mitä kaikki työpaikalla maksaa. Vessapaperista lähtien työnantaja maksaa kaiken, joten jos vaikka keksit jonkin järkevän säästökohteen niin kannattaa aukaista suu.

3. Ota palaute vastaan
Kukaan ei ole seppä syntyessään. Jos ei kuuntele palautetta, ei voi myöskään kasvaa ja oppia. Tässäkin on palautteen antajalla myös vastuu osata antaa rakentavaa palautetta. Älä IKINÄ ajattele, ettei tarvitsisi enää mitään osata, olen valmis. Ei. Niin se ei ole. Kaikki kehittyy, kaikki ovat erilaisia, opi kauemmin alalla olevilta. Kukaan ei ole ikinä valmis. Itsensä kehitys auttaa myös jaksamaan ja innostamaan siellä työpaikalla.

4. Päivystä
Ole töissä. Tämä on juurikin niin yksinkertaista, miltä se kuulostaa. Monta yrittäjää olen kohdannut, jotka eivät ole paikalla. Tullaan pariksi tunniksi viikossa ruikuttamaan, kun ei ole asiakkaita/töitä. Niin, eipä ne asiakkaat osaa sulle tulla, jos et täällä ole tai mitään tee. Ja työntekijälle: jos et ole oikeasti töissä läsnä, et siellä työpaikalla kauaa tule olemaan.
Me tarjoamme erittäin laajan asiakaspiirin, jossa saat itseäsi mainostaa ja myydä, mutta edelleenkin, ei kukaan sitä sinun puolestasi tee. Yksi tapaus oli itselläni, joka ajatteli, että minä olen hänelle asiakkaat jo valmiiksi hankkinut (ei ollut edes oman alani ammattilainen) ja hänelle melkein nettisivutkin tehnyt. Irtisanoikin itsensä kahden viikon jälkeen. Näin henkilön tunnin tämän kahden viikon aikana... Tästä pääsemmekin hyvin seuraavaan...

5. Anna itsellesi ja muille aikaa
Nykyajan hektisen elämän takia tuntuu, että nykyajan pullamössökansa on tämän unohtanut. Tämä pätee kaikkeen elämässä. Asiat eivät tapahdu hetkessä. Töitä ei välttämättä saa heti. Yrittäjyyteen varsinkin pitää asennoitua maltillisesti. Varaudu noin puolen vuoden odotteluun. Jos olet ihan oikeasti kaikkesi tehnyt, niin puskaradio mainostaa itseäsi parhaiten ja töitä tulee lisää.

6. Tee työsi intohimolla
Työsi on paras mainos. Tee kaikki asiakkaasi parhaalla mahdollisella tavalla ja opi työstäsi. Jos teet työsi "hiukan sinne päin" tai "näin on aina tehty", et saa pidettyä niitä vanhojakaan asiakkaita. Ikinä ei ole liian kiire palvella asiakas hyvin loppuun asti.

7. Jälleenmyynti
Myy, myy, myy! Tätä kuulin kouluaikoinani paljon, enkä turhaan. Myymällä tuotteita, saat aika kivan lisän tuloihin. Tuotemyynnillä voi hyvinkin kustantaa oman loman. Muista myös, että lisäpalvelut ja uuden ajan varaaminen on myyntiä! Työntekijänä pidät aika kivasti omasta työpaikasta kiinni, kun olet buukannut itsellesi töitä. Lisämyynnistä voit myös työntekijänä saada pientä lisää palkan päälle.
Tämä on myöskin asia mihin on pakko panostaa. Jos sinulla ei ole mitä myydä, niin siitäpä on paha myydä. Tyhjästä on paha nyhjästä! Ja onhan se hiukan outoa, jos myyt pelkkiä palveluja.

8. Jokaiseen työhön liittyy ns. sivuduuni
Jokaisella alalla on myös muita töitä, kuin itse työ. Tällä tarkoitan lähinnä varmaankin siivoamista. Meidän alallamme varsinkin. Kuka haluaa mennä paskaiseen kampaamoon tai vahan ja sokerin täyteiseen kosmetologin hoitolaan?! Niinpä.
Kun siellä töissä päivystät, voit vaikka siivota. Sisusta, tai suunnittele markkinointia.
Moni unohtaa, että itsekin teen sen täyden työpäivän päälle markkinointia, kirjanpitoa, mailien vastailua, etsin internetistä ja siivoan. Että kyllä näilläkin kynsillä naputellaan aika lailla tietokoneella ja siivotaan.

9. Muista markkinointi!
Vaikka se puskaradio on todella tehokas, ja ehkä paras markkinointiväline, niin kyllä sitä joutuu markkinointiin ihan rahaakin laittamaan. Ja taas: jos et mitään sijoita, et voi mitään saada.
Tiedän itsekin pienyrittäjänä, että markkinointi on kallista, mutta sitä on pakko tehdä! Miten aiot erottua muista? Taas esimerkkinä: Ehdottelen silloin tällöin yhteistä markkinointia salongissani; vastauksena tähän saan aina tasaista ruikutusta: "Paljonko maksaa?", "En mä niin paljoa laita.", "No, onko se sitten hyödyllinen?"
Niin...vitustako minä tiedän kaikista markkinoinneista toimiiko se vai ei! Mutta se on pelin henki, ja jos et mitään tee, et mitään saa. Voit myös maksaa ja tehdä ihan kaiken itse ja yksin.
Tietysti omaa järkeä kannattaa käyttää ja miettiä, mihin joka paikkaan sitä markkinointirahaa kannattaa syytää.

10. Kouluta itseäsi
Muista pysyä ajan hermolla. Käy koulutuksissa ja tapaa alasi kolleegoja. Näistä saa myös todella paljon uutta intoa ja jaksamista omaan työhön. Koulutukseen kannattaa sijoittaa, sitä ei sinulta kukaan vie pois!

11. Pidä positiivinen asenne
Kukaan ei jaksa ruikuttajia ja negaatioihmisiä. Niitä on täällä maailmassa ihan tarpeeksi, eikä niitä enempää kaivata. Älä ole yksi niistä. Toivo aina parasta ja naura itsellesi, huomaat pian sen tuottavan tulosta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti